Aquests són els debats educatius més actuals

Aquest curs la tornada a escola ve marcada per diverses temàtiques candents. Algunes, com la dels barracons, porten al centre del debat educatiu des de fa anys. Però aquest estiu també han sorgit qüestions noves que emmarquen el debat en altres coordenades gràcies a l’interès general que susciten.

Al juliol, la Fundació Jaume Bofill i la FMRPC llançaven “Educació a l’hora”, una potent proposta de nous horaris escolars “al servei de l’educació integral, l’equitat i el benestar dels infants i adolescents, tractant, alhora d’ajustar-se a les necessitats de les famílies i ser una oportunitat de millora per als docents i educadors.”

A Ámbitos hem tingut el privilegi de poder seguir molt de prop l’interès que genera aquesta proposta, ja que hem estat l’agència de comunicació en valors socials que ha creat el nom, el disseny i l’estratègia comunicativa per al llançament del projecte. Com a tastet, us deixem amb el vídeo del projecte.

Un altre tema que ve amb força aquest principi de curs és la qüestió de l’ús d’aplicacions informàtiques a les aules i com tracten la privacitat dels alumnes. La qüestió continua oberta, i, igual que “Educació a l’hora”, està generant titulars de diaris i entrevistes en mitjans audiovisuals.

Veurem com avança el curs. El que sí que és segur és que, el fet que sorgeixin tants debats al voltant de l’educació, no fa sinó evidenciar que aquesta és realment rellevant tant per als mitjans com per la societat en el seu conjunt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/18/d447111817/htdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *