6 trucs per transmetre valors a la generació Z i adolescents

Les generacions més joves existeixen i, més enllà del que pogués semblar en primera instància, tenen un paper fonamental en la societat. Avui escrivim sobre adolescents i joves fins als vint-i-pocs anys i sobre com aconseguir-los per poder-los fer arribar valors socials i la seva importància.

Què tenir en compte abans de preparar un projecte educatiu pels joves?

Aquests joves encara viuen amb els seus pares i tenen una gran capacitat d’influència i col·laboració amb el seu entorn. Són nadius digitals i viuen amb el telèfon a la mà. No només tenen accés a la informació en tot moment, sinó que en tot moment també tenen la capacitat d’incidir sobre els seus companys i de ser inspirats per ells. No obstant això, segons aquest estudi de Deloitte 2019 sobre la generació Z i els millenials, el 64% dels enquestats considera que la seva salut augmentaria si reduís el nombre d’hores en plataformes socials i 6 de cada 10 confessen que els faria més feliç reduir-ne les hores de consum. El 55% considera que les xarxes socials tenen més conseqüències negatives que beneficis i prop d’un 44% reconeix un problema de dependència ja que els genera estrès no accedir als seus perfils socials en un o dos dies.

Per als més joves la vida són experiències i aquestes tenen lloc no només offline sinó també online. Els encanta connectar simultàniament allò que passa en el seu entorn amb el que passa en el seu mòbil. A més, els encanta compartir-ho. Més del 30% afirma que s’inspiren per ells mateixos, el 25% diu que per altres membres de la generació Z i menys de la meitat diu que per publicacions en xarxes socials.

En aquest vídeo de l’Observatori d’empreses de Vodafone pots descobrir-hi més sobre aquesta generació.
A l’hora de preparar un projecte educatiu de la temàtica que sigui i que transmeti els valors socials desitjats als joves, és imprescindible tenir present tota aquesta informació:

  1. Donar un paper protagonista als joves
  2. Crear contingut on prevalgui l’honestedat i l’autenticitat
  3. Acostar-se als seus interessos i entusiasmar-los
  4. Crear experiències digitals i audiovisuals de primera qualitat
  5. Implicar-los en la difusió
  6. Generar experiències que integrin el món online i offline

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/18/d447111817/htdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405