Animació Ecoembes I

5 claus per aconseguir una bona animació gràfica

Estem molt contents i orgullosos de presentar-vos la primera peça d’una sèrie de dues animacions gràfiques que hem realitzat per Ecoembes, en estreta col·laboració amb Origina Idees que es fan realitat, amb l’objectiu d’aconseguir formar experts en les qüestions bàsiques del reciclatge.

Si us voleu aventurar a crear una animació gràfica, ja us avisem que és una feina en la qual cal estar pendents de moltes coses i on res no pot quedar en mans de l’atzar.

1a Escriviu un guió sense buits

En la creació i l’escriptura del guió cal tenir en compte que no poden quedar “espais en blanc” en els quals hi ocorri poc o gens. D’aquesta manera no us endureu la sorpresa d’haver d’improvisar nous escenaris quan estigueu en plena fase d’animació. A més a més, evitareu que el vostre animador (nosaltres hem confiat en Raul Almendros) no us tiri els plats pel cap.

2a Plantegeu prèviament les escenes

Plantegeu bé els escenaris. Els esbossos previs, se us doni bé el dibuix o no (podeu jutjar per les imatges que no estem precisament al costat bo) són molt importants per organitzar els elements i els esdeveniments que s’animaran posteriorment.

equivalencias

3a Cordineu el treball d’il·lustració i de disseny

Il·lustrador i dissenyador han de treballar braç a braç, o bé, ser el mateix braç, com ho ha estat en el nostre cas. Aupa, OlloquiStudio!

diseno4a Poseu un bona carmelet musical

El músic, nostre benvolgut Alejandro Pardo, es va posar la corbata i les sabatilles (un particular mètode de composició) per posar la banda sonora. Amb les seves aportacions sonores i melodies tots els elements van acabar d’encaixar, dotant l’animació del ritme i el dinamisme que requeria, sempre tenint en compte que les peces tenen un caràcter formatiu.

5a No us oblideu del client

No us oblideu mai de les necessitats del client i mantingueu-lo informat pas a pas de totes les fases del projecte. Que vagi validant tot el vostre material, que després, els canvis d’última hora són més complicats i difícils de resoldre.

Agraïments

Només ens queda donar les gràcies a Amelia d’Origina Idees que es fan realitat, per haver confiat en nosaltres per aquest projecte. A Raúl Almendros, per la seva paciència, aportacions i, sobretot, per la quantitat de proves d’animació realitzades. I a Pablo Manzano, perquè va donar veu i vida al text.

Si teniu en ment animar un logo o una breu història, no dubteu a contactar-nos!